Fürdőszoba kialakítása padláson

Fürdőszoba kialakítása padláson

zuhanykabinszaniter
zuhanykabinszaniter

 

Már önmagában is nagy kihívásnak számít a tetőtérben fürdőszobát kialakítani. Ráadásul, ha még nem is áll rendelkezésünkre nagyobb tér, akkor nagyon fontos, hogy előre tervezzünk. Fontos, hogy a helyiség kényelmes és praktikusabb használható legyen. De vajon, hogyan lehetséges fürdőszoba kialakítása a padláson? Ebből a cikkből minden kiderül!

A tervezés

Minden fürdőszobában van csempe, függetlenül attól, hogy a lakás melyik szegletében kap helyet. A helyiség szerepét tekintve a legjobb megoldás a kerámia, hiszen így nedvességálló lesz és persze könnyen is tudjuk majd tisztítani. Nem véletlenül használják egyre többen mind a padlón, mint pedig a falakon. Ha a zuhanyzó vizes lesz, egyszerűen töröljük le, az anyag rendkívül ellenálló, így nem fog se elszíneződni, se pedig eltorzulni.

A csempék színe

Bár minden szobában fontos, hogy milyen csempét is választunk, egy padlástérben kialakított helyiség esetén a színek is harmonizáljanak egymással. A korlátozott hely miatt az élénk színek optikailag meg tudják nagyítani a teret. Plusz tipp lehet erre egy nagyobb méretű tükör is, amely visszaveri a fényt, így tágítva a méretet.

A szürke metrócsempéhez választhatunk fehér falakat, amelyek rendkívül jól kiegészítik egymást. Ezzel tökéletes harmóniát alkothatunk meg a padlástérben. Elgondolkodhatunk a fa használatán is, a fagerendákkal teli helyiséget nem érdemes úgy átalakítani, hogy azokat eltüntessük. Helyezzük inkább előtérbe azokat, hogy egyedi hatást kelthessünk. Amennyiben azonban elegáns enteriőrre vágyunk, válasszuk a fehér és az arany kombinációját, amihez nézhetünk szürke márvány felületet is, ezzel fokozva a hatást. Már majdnem egy luxushotelben érezhetjük magunkat, ahogy belépünk a tetőtéri zuhanyzónkba.

Zuhanykabin kialakítása

A zuhanykabin legyen könnyen hozzáférhető, amely padlástérben okozhat némi gondot. Érdemes azonban helyet hagyni neki, hogy hajat is tudjunk mosni, illetve egy magasabb személy is elférhessen benne. A Sapho zuhanyoszlop beépítésével pedig további teret nyerhetünk, hiszen ez alig foglal helyet, így bárki kényelmesen elférhet a tisztálkodó részben.

Választhatunk olyan megoldást is, ahol a fürdőkádat és a zuhanyzót egymás mellé helyezzük, elválasztás nélkül. A pár négyzetméteres területen ezek fogják elfoglalni a legtöbb helyet, így érdemes azt az ablak alá terveztetni, hogy fénnyel árasszuk el a fürdőt. Ráadásul, ha tetőablakot választunk, akkor esténként akár a csillagokat is csodálhatjuk.

Összegezve

Tetőtéri fürdőszoba? Lehetséges! A tervezéskor csak figyelni kell arra, hogy ne akarjunk túl sötét színeket használni. A csempe színét és az elrendezést jól át kell gondolni ahhoz, hogy egy igazán stílusos helyiség legyen a végeredmény. A Sapho zuhanyoszlop beépítése remek megoldás arra, hogy egy olyan zuhanyt hozzunk létre, amelyből esténként még a csillagokat is nézhetjük.