A triciklik 6 legfontosabb jellemzője

A triciklik 6 legfontosabb jellemzője

Bartamotor tricikli
bartamotor triciklibicikli

A triciklik rendkívül kedveltek a gyermekek és az idősek körében, hiszen a háromkerekű mivolta miatt ideális megoldást nyújtanak azok számára, akik a két keréken közlekedést még, vagy épp már túlságosan veszélyesnek tartják. Éppen emiatt az alábbiakban összegyűjtöttük a triciklik 6 legfontosabb jellemzőjét, ami miatt népszerűnek tekinthetők.

Mi az a tricikli?

A tricikli hagyományosan emberi erővel, ma már gyakran elektromos erővel hajtott háromkerekű jármű – kerékpár. Gyerekek és felnőttek is felülhetnek rá.

Kanadában és az Egyesült Államokban a felnőtt méretű triciklit az idősek kikapcsolódásra, vásárlásra és testmozgás céljából használják.

Ázsiában és Afrikában pedicabnak nevezik, és alkalmas utasok, valamint áru- és teherszállításra is.

A Fülöp-szigeteken a tricikli közüzemi járműként funkcionál és bérelhető, s nem keverendő össze a pedállal hajtott és szintúgy háromkerekű úgynevezett trisikaddal.

Az emberi erővel működtetett triciklik pedállal vagy kézi hajtókarral, míg a segédmotorral hajtottak motorkerékpár-motorral vagy kisebb, automata váltós robogó-, illetve villanymotorral üzemelnek.

A háromkerekű kerékpárok előnyei

A triciklik esetében a népszerű megoldás ma már mindenképp az elektromos hajtással ellátott típusok. Ezek a típusok az alábbi előnyökkel rendelkeznek, amit mi is megtapasztalhatunk használatuk során:

1, Függetlenség

Az elektromos tricikliket úgy tervezték, hogy a fogyatékkal élők számára biztonságos közlekedési módot biztosítsanak a legközelebbi boltig, parkig vagy közösségi épületig. Lehetőséget adnak az egyéneknek arra, hogy eljussanak olyan helyekre, amelyekre szükségünk van, vagy el akarnak menni.

2, Segítséget nyújt a mindennapokban

Egy tricikli akár segítséget nyújthat a bevásárláshoz, a kijáráshoz vagy a sétához a gyermekekkel vagy unokákkal. Nem is beszélve arról, hogy a közeli parkok is könnyebben megközelíthetők, egy-egy kirándulás alkalmával.

3, Széles tárolási lehetőségek

A triciklik esetében különböző tárolási és rakományi lehetőségek állnak rendelkezésre a bevásárló táskákhoz vagy minden olyan cikkhez, amelyet magunkkal kell vinni, így ilyen szempontból egy roppant rugalmas közlekedési eszközről beszélhetünk.

4, Nyugdíjasok, mozgássérültek számára ideális

Amennyiben az egyén teste fáradt vagy gyenge, hajlamos lehet az elesésre is. A triciklik nagyszerűek lehetnek azok számára, akiknek több segítségre van szükségük a megkerüléshez és a nagyobb távolságok megtételéhez.

5, Energiát spórolnak nekünk

A kor előrehaladtával a fizikai megterhelés egyre nagyobb kihívást jelent. Az elektromos triciklik segíthetnek az egyén energiájának megtakarításában, amikor az erőfeszítés kihívást jelent. A triciklik nagyszerű mobilitási eszközök azok számára, akik gyenge felsőtest-erővel rendelkeznek, a felsőtest vagy a lábak fogyatékosságai vannak. Emellett segítenek mozgásban tartani azokat az embereket, akik egyébként nem folytatnak már aktív életvitelt.

6, Széles körben felhasználhatók

Az akkumulátorral működő legtöbb tricikli 20 km/h sebességgel képes haladni, miközben az egyéb funkciók, mint a fényszóró és a villogó tükrök hasznosak a jelzéshez, míg a multifunkcionális kijelző panel információkat és hibaüzenetet jeleníthet meg. A triciklik terén mindenképp érdemes kiemelni a Z-tech elektromos triciklik webshopos kínálatát, ahol különböző felszereltségű és teljesítményű járművek közül válogathatunk.

Összegezve

A triciklik tehát hathatós segítséget nyújthatnak a mindennapi közlekedésben, nem csak idősek, de akár fiatalabbak, vagy mozgássérültek számára is.